ERASMUS+ BESØG FRA BELGIEN, SPANIEN OG ØSTRIG

19. april 2017

Handelsgymnasiet

Samarbejdet mellem skolerne er et Erasmus+ projekt, der blandt andet giver eleverne færdigheder inden for iværksætteri og forbereder dem på, hvad der kan gå hen og blive deres fremtidige karriere – på den måde bidrager samarbejdet til EU’s 2020-strategi. Den har til formål at skabe bæredygtig vækst baseret på et højt vidensniveau og medfører således, at hvert medlemsland bliver mere konkurrencedygtig.

Ugens program er nøje tilrettelagt af handelsgymnasiets elever og lærere, der byder deres udenlandske venner på mange lærerige oplevelser i og omkring Frederikshavn.

Torsdag 20. april kl. 10.00 byder borgmester Birgit S. Hansen handelsgymnasiets europæiske gæster velkommen på Frederikshavn Rådhus. Derefter skal eleverne i gang med planlægning og udarbejdelse af markedsføringsmateriale- og videoer, som eleverne skal bruge fredag 21. april, når de indtager Fisketorvet fra kl. 13.00 og 16.00. Her vil forbipasserende gågadegæster få mulighed for at opleve elevernes entreprenørskabsevner, da eleverne medbringer produkter fra lokale virksomheder fra hver deres hjemland, som de har arbejdet på at skulle introducere på det danske marked.

Handelsgymnasieeleverne har også arrangeret teambuilding i Maskinhallen, besøg og rundvisning på Frederikshavn Havn samt en lektion i crowfunding af de to unge iværksættere fra det aalborgensiske firma snt.com. Der vil desuden være fest og overnatning på Frederikshavn Handelsskole, hvor eleverne også skal følge enkelte undervisningstimer. Gæsterne skal naturligvis også besøge turistattraktioner som Råbjerg Mile, Grenen, Palmestranden og en tur på The Reef og forkæles. Under besøget er de udenlandske elever indkvarteret hos de danske elever.

Erasmus+ projektet bringer denne gang elever og lærere fra Belgien, Spanien og Østrig til Frederikshavn i perioden fra onsdag 19. april til tirsdag 25. april. Første gang skolerne mødtes var i februar i år i Arucas på Gran Canaria.

Erasmus+ projektet er et EU-program til støtte for blandt andet uddannelse på tværs af Europas grænser. Erasmus+-puljen har et årligt budget på 14,7 mia. euro og giver over fire millioner europæere mulighed for at studere, komme i praktik, danne erfaring og arbejde frivilligt i Europa. Projektet løber over to år, og i denne periode er der et møde i hver af de fire skolers hjembyer Dette efterår skal eleverne mødes i Østrig og i foråret 2018 tager eleverne til Belgien.