Detail

Detail

EUD

Vil du gøre karriere i detailbranchen?

Vil du gerne arbejde i butik, specialbutik eller i et supermarked? Kan du lide at være kreativ? Er du hjælpsom, og kan lide at have daglig kontakt med mennesker? Ligger du stor vægt på god service eller vil du måske en dag eje din egen butik?

Så er EUD Detail-linjen noget for dig. Her oparbejder du dig kompetencer inden for kundeservice, hvor du lærer hvad god kundeservice er, og hvordan den ydes. Du lærer om dekoration, indretning af butik, salg og e-handel. Du lærer om generelle salg og driftsfunktioner samt arbejdsopgaver i en detailvirksomhed. Du kommer til at arbejde med butikkens målgruppe, konkurrenter og kundegrundlag.

I grundforløbene oparbejder dig færdigheder inden for erhvervsøkonomi dvs. regnskaber og budgetter, hvordan arbejde skal tilrettelægges og både interne og eksterne kommunikation.

Denne uddannelse giver dig mulighed for at søge en elevplads i en virksomhed eller inden for handel i andre brancher allerede efter 1 år. Du kan gøre karriere i butik i både små og store virksomheder inden for en lang række brancher. Det kan eksempelvis være i sko- og tøjbutikker, isenkram-forretninger eller lignende. 

EUD Detail kan blive til en Maritim Business EUX Detail

Du kan valgfrit udvide din EUD Detail til en Maritim Business EUX Detail. Ved at tage Maritim Business EUX Detail-linjen ligger du et år til uddannelse, så den tager 4 år i stedet for EUD Detail-linjen, som tager 3 år.

Du bliver du faglært med studiekompetence, hvilket giver dig mulighed for både at arbejde som faglært i en virksomhed eller at læse videre. Det ekstra studieår kommer forud for hovedforløbet/ elevtiden.

Efter Grundforløbet

Med et Bestået EUD grundforløb venter der dig en 2-årig elevplads i en virksomhed. I disse 2 år af uddannelsen vil du veksle mellem skole og arbejde i virksomheden. Uddannelsen vil primært foregå i virksomeden med forskellig længde af skoleophold alt efter speciale.

På skoleforløbene vil du gå med andre elever, der er i gang med deres Detailuddannelse. Her vil du modtage undervisning i indkøb, salg, kundeservice, erhvervsøkonomi og logistik.

Detailuddannelse giver dig mulighed for at afslutte med specialerne:

  • Salgsassistent
  • Salgsassistent med profil (F.eks. elektronik, hårde-/hvidevarer eller sport og fritid)
  • Blomsterdekoratør
  • Dekoratør/ Visuel merchandiser

Fagprøve

Som afslutning på din uddannelse skal du aflevere en fagprøve, hvor du skal bevise, hvad du har lært i din 2-årige elevtid. Denne skal laves inden for de sidste 6 måneder af elevtiden. Der er afsat en skoleuge til projektet.

Du skal formulere en problemstilling, fastsætte mål og belyse disse samt planlægge, aflevere og bestå opgaven med minimum 02, for at kunne færdiggøre uddannelsen.

Skulle det ske at du dumper fagprøven skal du skrive en ny. Kan det ikke nås inden for de 2 år skal elevkontrakten forlænges.

Hvad laver en detailelev egentlig?

Som detailelev er du altid i bevægelse. Der er daglig kundekontakt, og mange forskellige opgaver, der skal løses her og nu. Du skal være med til at sørge for at både butik og produkter er indbydende, og at servicen er i top. Du lærer at kontrollere varelageret, købevarer ind til virksomheden og udregne priser. Dertil kommer udarbejdelse af salgsopgørelser og opgørelse af varebeholdningen.

Som blomsterdekoratørelev lærer du at binde blomster til forskellige formål. Du vil komme til at anrette opsatser og generelt præsenterer blomster og grønne planter, så de tager sig ud fra den bedste side. Du vil også lære at fortage indkøb af blomster, hvilket foregår på auktion.

Som Dekoratør-/ Visuel merchandiser-elev vil du lære at præsentere produkter fra deres bedste side. Du lærer at inspirere/ motivere kunderne til at shoppe. Du vil lære at opstille dekorationer, lave udstillinger i butikker og lære at give gode råd om indretning af butik og lokaler.

Adgangskrav

Afsluttet 9. eller 10. klasse med 02 i dansk og matematik

Varighed

Variabel afhængig af din baggrund

Økonomi

SU

Bliv elev

Dansk C/D

Erhvervsfag I (Erhvervsintroduktion)

Erhvervsfag II (Arbejdspladskultur, Praktikpladssøgning, Samfund og sundhed)

Erhvervsfag III (arbejdsplanlægning og samarbejde, Faglig dokumentation, Faglig kommunikation, Innovation, Metodelære)

Dansk C/D

Erhvervsøkonomi C

Engelsk C/D

Afsætning C

IT C

Det uddannelsesspecifikke fag (DUSF)

Administrativ leder

Bente Kildeby

bkil@fhavnhs.dk

9620 5563

Studievejleder

Bettina Lauridsen Hägele

blha@fhavnhs.dk

2448 3831