Handel

Handel

EUD

Vil du arbejde med salg, logistik og indkøb?

 

Kan du lide tanken om at være værdiskabende for en virksomhed? Kan du se dig selv sælge produkter? Eller indkøbe produkter til den bedste pris? Kan du lide at argumentere og forhandle? Er det lige dig at have styr på sagerne?

Så gå handelsvejen med EUD-handels-linjen, hvor du opnår kompetencer inden for handel i flere forskellige sammenhæng. EUD-handel udvikler dine færdigheder inden for salg, indkøb, planlægning, økonomi og logistik. Du vil lære omkring handel virksomheder imellem, også kaldet Business to Business (B2B), og service.

I grundforløbene oparbejder dig færdigheder inden for erhvervsøkonomi dvs. regnskaber og budgetter, hvordan arbejde skal tilrettelægges og både interne og eksterne kommunikation.

EUD-handel giver dig mulighed for at søge en elevplads i en virksomhed eller inden for handel i andre brancher allerede efter ét år.

EUD Handel kan blive til en Maritim Business EUX Handel

Du kan valgfrit udvide din EUD-handel til en Maritim Business EUX-handel. Ved at tage Maritim Business EUX-handel ligger du et år til uddannelse, så den tager fire år i stedet for EUD-handel, som tager tre år.

Du bliver faglært med studiekompetence, hvilket giver dig mulighed for både at arbejde som faglært i en virksomhed eller at læse videre. Det ekstra studieår kommer forud for hovedforløbet/ elevtiden.

Efter Grundforløbet

Med et bestået EUD grundforløb 2 venter der dig en to-årig elevplads i en virksomhed. I disse to år af uddannelsen vil du veksle mellem skoleforløb og arbejde i virksomheden. Længden af skoleophold er forskellig alt efter speciale.

På skoleforløbene vil du gå med andre elever, der er i gang med deres handelsuddannelse. Her vil du modtage undervisning i salgsplanlægning, logistik, indkøb samt vare- og produktkendskab.

Den maritime Handelsuddannelse giver dig mulighed for at afslutte med specialerne:

  • Salg
  • Indkøb
  • Logistik

Fagprøve

Som afslutning på din uddannelse skal du aflevere en fagprøve, hvor du skal bevise, hvad du har lært i din to-årige elevtid. Fagprøven skal du skrive inden for de sidste seks måneder af elevtiden.

Du skal formulere en problemstilling, fastsætte mål og belyse dem. Du skal planlægge, aflevere og bestå opgaven med minimum 02, for at kunne færdiggøre uddannelsen.

Skulle det ske at du dumper fagprøven skal du skrive en ny. Kan du ikke nå at skrive en ny fagprøve inden for din to-årige elevkontrakt, bliver kontrakten forlænget.

Hvad laver en handelselev?

Som handelselev lærer du om salgsplanlægning, hvilket blandet andet omfatter markedsføring og messedeltagelse. Du kommer omkring det forberedende salgsarbejde i form af markedsundersøgelser, for at øge kendskabet til det givne marked og dertil også undersøgelser af konkurrencesituationer. Du vil også lære omkring opfølgning på salg og analyse af dette.

Du lærer at indhente tilbud på produkter og tjenester fra forskellige leverandører og i den forbindelse at sammenligne priser samt kvalitet. En del af jobbet som indkøbselev kan også indebære at skulle med på indkøbsture.

Som logistikelev lærer du at plukke og pakke ordrer fra lager, udskive plukkelister samt labels. Du lærer, hvordan varer bliver modtaget, kontrolleret og derefter pakket på lageret. Du vil lære at kommunikere med kunder, leverandører og fragtfirmaer og i den forbindelse lære at anvende og klargøre fragtdokumenter.

Adgangskrav

Afsluttet 9. eller 10. klasse med 02 i dansk og matematik

Varighed

Variabel afhængig af din baggrund

Økonomi

SU

Bliv elev

Dansk C/E

Erhvervsfag I (Erhvervsintroduktion)

Erhvervsfag II (Arbejdspladskultur, Praktikpladssægning, Samfund og sundhed)

Erhvervsfag III (Arbejdsplanlægning og samarbejde, Faglig dokumentation, Faglig kommunikation, Innovation, Metodelære)

Dansk C/D

Erhvervsøkonomi C

Engelsk C/D

Afsætning C

IT C

Det uddannelsesspecifikke fag (DUSF)

Administrativ leder

Bente Kildeby

bkil@fhavnhs.dk

9620 5563

Studievejleder

Bettina Lauridsen Hägele

blha@fhavnhs.dk

2448 3831