Handel

Handel

EUD

Vil du arbejde med salg, logistik og indkøb?

 

Kan du lide tanken om at være værdiskabende for en virksomhed? Kan du se dig selv skulle sælge produkter? Eller indkøbe produkter til den bedste pris? Kan du lide at argumentere og forhandle? Eller er det lige dig at have styr på sagerne?

Så gå handelsvejen med EUD Handels-linjen, hvor du opnår kompetencer inden for handel i mange forskellige sammenhæng. Handels-linjen udvikler dine færdigheder inden for salg, indkøb, planlægning, økonomi og logistik. Du vil lære omkring handel virksomheder imellem, også kaldet Business to Business (B2B), og service.

I grundforløbene oparbejder dig færdigheder inden for erhvervsøkonomi dvs. regnskaber og budgetter, hvordan arbejde skal tilrettelægges og både interne og eksterne kommunikation.

Denne uddannelse giver dig mulighed for at søge en elevplads i en virksomhed eller inden for handel i andre brancher allerede efter 1 år.

EUD Handel kan blive til en Maritim Business EUX Handel

Du kan valgfrit udvide din EUD Handel til en Maritim Business EUX Handel. Ved at tage Maritim Business EUX Handels-linjen ligger du et år til uddannelse, så den tager 4 år i stedet for EUD Handels-linjen, som tager 3 år.

Du bliver du faglært med studiekompetence, hvilket giver dig mulighed for både at arbejde som faglært i en virksomhed eller at læse videre. Det ekstra studieår kommer forud for hovedforløbet/ elevtiden.

Efter Grundforløbet

Med et bestået EUD Grundforløb 2 venter der dig en 2-årig elevplads i en virksomhed. I disse 2 år af uddannelsen vil du veksle mellem skole og arbejde i virksomheden. Uddannelsen vil primært foregå i virksomheden med 8-12 skoleuger fordelt på de 2 år. Dette er inklusiv fagprøven.

På skoleforløbene vil du gå med andre elever, der er i gang med deres Handelsuddannelse. Her vil du modtage undervisning i salgsplanlægning, logistik, indkøb samt vare- og produktkendskab.

Den maritime Handelsuddannelse giver dig mulighed for at afslutte med specialerne:

  • Salg
  • Indkøb
  • Logistik

Fagprøve

Som afslutning på din uddannelse skal du aflevere en fagprøve, hvor du skal bevise, hvad du har lært i din 2-årige elevtid. Denne skal laves inden for de sidste 6 måneder af elevtiden. Der er afsat en skoleuge til projektet.

Du skal formulere en problemstilling, fastsætte mål og belyse disse samt planlægge, aflevere og bestå opgaven med minimum 02, for at kunne færdiggøre uddannelsen.

Skulle det ske at du dumper fagprøven skal du skrive en ny. Kan det ikke nås inden for de 2 år skal elevkontrakten forlænges.

Hvad laver en handelselev egentlig?

Som handelselev lærer du om salgsplanlægning, hvilket blandet andet omfatter markedsføring og messedeltagelse. Du kommer omkring det forberedende salgsarbejde i form af markedsundersøgelser, for at øge kendskabet til det givne marked og dertil også undersøgelser af konkurrencesituationer. Du vil også lære omkring opfølgning på salg og analyse af dette.

Du lærer også and indhente tilbud på produkter og tjenester fra forskellige leverandører og i den forbindelse at sammenligne priser samt kvalitet. En del af jobbet som indkøbselev kan også indebærer at skulle med på indkøbsture.

Som logistikelev lærer du at plukke og pakke ordrer fra lager, udskive plukkelister samt labels. Dertil lærer du, hvordan vare modtages, kontrolleres og derefter pakkes på lageret. Du vil lære at kommunikere med kunder, leverandører og fragtfirmaer og i den forbindelse lære at anvende og klargøre fragtdokumenter.

Adgangskrav

Afsluttet 9. eller 10. klasse med 02 i dansk og matematik

Varighed

Variabel afhængig af din baggrund

Økonomi

SU

Bliv elev

Dansk C/E

Erhvervsfag I (Erhvervsintroduktion)

Erhvervsfag II (Arbejdspladskultur, Praktikpladssægning, Samfund og sundhed)

Erhvervsfag III (Arbejdsplanlægning og samarbejde, Faglig dokumentation, Faglig kommunikation, Innovation, Metodelære)

Dansk C/D

Erhvervsøkonomi C

Engelsk C/D

Afsætning C

IT C

Det uddannelsesspecifikke fag (DUSF)

Administrativ leder

Bente Kildeby

bkil@fhavnhs.dk

9620 5563

Studievejleder

Bettina Lauridsen Hägele

blha@fhavnhs.dk

2448 3831