Katrine Kammann Andersen - HH3A sammen med hendes mor Helle.

Stort tillykke til Katrine Kammann Andersen fra HH3A, som blev handelsgymnasiets første student mandag den 12. juni 2017. Vi har snakket med Katrine og fået hendes opskrift på at blive student.

Katrine er økonomistudent og hendes afsluttende eksamen var i finansiering.
Hvordan gik det og hvordan har du forberedt dig til eksamen i år?

- Det gik bedre end forventet. Jeg har læst op og forberedt mig alene, da jeg har finansiering som et valgfag og mange af mine studiekammerater har et andet valgfag. For at kunne rette min opmærksomhed imod den afsluttende eksamen, har jeg været nødt til at aflyse en Floorball landsholdstræning, fortæller Katrine.

Katrine er nemlig benhård til at prioritere – noget hun har lært, imens hun har kombineret handelsgymnasielivet med at være på landsholdet i Floorball.

- Jeg har taget min studentereksamen på tre år, selvom det er muligt at gøre det på fire år, som Team Danmark elev. På landsholdsrejser i skoletiden, har jeg lært at tackle det enormt store pres, der er forbundet med at skulle bevare en position på landsholdet, og aflevere skriftlige afleveringer i diverse fag til tiden.

Katrine vil huske sine tre år på handelsgymnasiet som en tid, hvor hun fik mange nye venner, som hun nød studiemiljøet med på Frederikshavn Handelsgymnasium. Det er også dem, som Katrine ser frem til at mødes med allerede på fredag, til årets første studenterfest, som bliver holdt hos en af veninderne.

Katrines tre bedste råd til kommende HHX-elever er;
1: Følg med i timerne
2: Deltag i sociale arrangementer i klassen
3: Prioriter skolen og det der følger med til at være handelsgymnasieelev

Studenterbeviset skal bruges til at søge ind på en professionsbachelor uddannelse i Aarhus, men først skal Katrine på sommerferie i Europa sammen med sin kæreste.