Detail

Detail

Maritim Business EUX

Lever og ånder du for detailbranchen?

Vil du gerne arbejde i butik, specialbutik eller i et supermarked? Kan du lide at være kreativ? Er du hjælpsom, og kan lide at have daglig kontakt med mennesker? Ligger du stor vægt på god service eller vil du måske en dag eje din egen butik?

Så er Maritim Business EUX-detail-linjen noget for dig. Her oparbejder du dig kompetencer inden for kundeservice, hvor du lærer, hvad god kundeservice er, og hvordan du skal yde den. Du lærer om dekoration, indretning af butik, salg og e-handel. Du lærer om generelle salg og driftsfunktioner samt arbejdsopgaver i en detailvirksomhed. Du kommer desuden til at arbejde med butikkens målgruppe, konkurrenter og kundegrundlag.

Du vil også lære om, at købe ind til en virksomhed, føre regnskab, markedsføring, og hvordan man kommunikerer i en detailvirksomhed. Dertil kommer undervisning om organisation, som dækker over, hvordan en virksomhed er struktureret, og hvordan det fungerer i praksis, når der skal tages beslutninger. 

Maritim Business EUX Detail >< EUD Detail

Ved at tage Maritim Business EUX-detail ligger du ét år til din uddannelse. Det vil sige at den tager fire år i stedet for EUD-detail, som tager tre år.

Du bliver faglært med studiekompetence, hvilket giver dig mulighed for både at arbejde som faglært i en virksomhed eller at læse videre. Det ekstra studieår kommer forud for hovedforløbet/ elevtiden.

Efter Grundforløbet

Med et Bestået Maritim Business EUX grundforløb 2 (GF2) venter der dig en to-årig elevplads i en virksomhed. Uddannelsen vil primært foregå i virksomeden med forskellig længder af skoleophold alt efter speciale.

På skoleforløbene vil du gå med andre elever, der er i gang med deres Detailuddannelse. Her vil du modtage undervisning i indkøb, salg, kundeservice, erhvervsøkonomi og logistik.

Den maritime detailuddannelse giver dig mulighed for at afslutte med specialerne:

  • Salgsassistent
  • Salgsassistent med profil (F.eks. elektronik, hårde-/hvidevarer eller sport og fritid)
  • Blomsterdekoratør
  • Dekoratør/ Visuel merchandiser

EUX forløb på Frederikshavn Handelsskole

Fagprøve

Som afslutning på din uddannelse skal du aflevere en fagprøve, hvor du skal bevise, hvad du har lært i din to-årige elevtid. Fagprøven skal du skrive inden for de sidste seks måneder af elevtiden.

Du skal formulere en problemstilling, fastsætte mål og belyse dem. Du skal planlægge, aflevere og bestå opgaven med minimum 02, for at kunne færdiggøre uddannelsen.

Skulle det ske at du dumper fagprøven skal du skrive en ny. Kan du ikke nå at skrive en ny fagprøve inden for din to-årige elevkontrakt, bliver kontrakten forlænget.

Hvad laver en detailelev?

Som detailelev er du altid i bevægelse. Der er daglig kundekontakt, og mange forskellige opgaver, der skal løses her og nu. Du skal være med til at sørge for, at både butik og produkter er indbydende, og at servicen er i top. Du lærer at kontrollere varelageret, købe varer ind til virksomheden og udregne priser. Dertil kommer udarbejdelse af salgsopgørelser og opgørelse af varebeholdningen.

Som blomsterdekoratørelev lærer du at binde blomster til forskellige formål. Du vil komme til at anrette opsatser og generelt præsentere blomster og grønne planter, så de tager sig ud fra den bedste side. Du vil også lære at fortage indkøb af blomster, hvilket kan foregår på auktion, alt efter arbejdplads.

Som Dekoratør-/ Visuel merchandiser-elev vil du lære at præsentere produkter fra deres bedste side. Du lærer at inspirere/ motivere kunderne til at shoppe. Du vil lære at opstille dekorationer, lave udstillinger i butikker og lære at give gode råd om indretning af butik og lokaler.

ADGANGSKRAV
Afsluttet 9. eller 10. klasse med 02 i dansk og matematik

VARIGHED
Variabel afhængig af din baggrund

ØKONOMI
SU
Bliv elev

GRUNDFORLØB I
Dansk C
Engelsk C
Samfundsfag C
Erhvervsfag  
 - Arbejdsplanlægning og samarbejde
 - Faglig dokumentation
 - Faglig kommunikation
 - Innovation
 - Metodelære

GRUNDFORLØB II 
Afsætning C
Erhvervsøkonomi C
IT C
Organisation C
Matematik C
Det uddannelsesspecifikke fag (DUSF)

DET STUDIEKOMPETENCE-
GIVENDE ÅR - 
2 år

GRUNDFAG 
Studieforløb
Dansk A
Engelsk B
IT B 
Virksomhedøkonomi B
Erhvervsret C
Innovation C 
Finansiering C

VALGFAG
Der kan vælges imellem: 
Matematik B
Afsætning B
Samfundsfag B

Administrativ leder

Bente Kildeby

bkil@fhavnhs.dk

9620 5563

Studievejleder

Jimmi E. Nielsen

jini@fhavnhs.dk

6169 2595