Årets første erhvervsfaglige student 2018

Pressemeddelelse 26. juni 2018 | Foto: Frederikshavn Handelsskole

Mandag morgen kort efter kl. ni blev årets første erhvervsfaglige studenterhue uddelt til Karina Heinemeier fra Frederikshavn Handelsskoles Maritime Business EUX linje. Karina Heinemeier var til den afsluttende eksamen oppe i engelsk B.  

Der var stille og forventningsfulde medstuderende og familiemedlemmer, der ventede i lokalet over for eksaminationslokalet sammen med uddannelseschef, Dorte Faurholt Jensen, på at Karina Heinemeier skulle blive færdig.  

- Min computer stod af kl. 8.10, fortalte Karina Heinemeier, da hun sluttede sig til det ventende selskab og fortalte, hvordan en rolig og velforberedt morgen blev udskiftet med uro og kaos, da computeren som virkede hjemmefra pludselig ikke virkede.

- Det var et held, at Sibbernsen var mødt ind så tidligt, så jeg kunne låne hans USB og få udleveret en kopi af mit præsentationsmateriale, som jeg havde sendt til skolen og censor forud for eksamen, fortsatte Karina Heinemeier, lige inden hun blev kaldt tilbage til eksaminationslokalet af sin engelsklærer. 

- Jeg fik 12!, kom den ny udklækkede erhvervsfaglige student tilbage og sagde med våde øjne, hvorefter hun blev lykønsket af alle der var samlet omkring hende.

Et stærkt sammenhold og opbakning for hinanden kendetegner Karina Heinemeiers klasse.

- Vi har været virkelig gode til at hjælpe hinanden igennem hele skoleåret; både igennem vores Facebook gruppe, men også igennem eksamens arrangementer, hvor alle fra klassen har deltaget hjemme hos en af vores klassekammerater. 

Karina Heinemeier, der til eksamen har fået en stibe 12-taller, har fravalgt en erhvervsfaglig studenterhue.

- Jeg blev uddannet frisør i 2010 og har allerede en studenterhue derhjemme fra dengang. Jeg føler heller ikke at jeg er færdiguddannet, før jeg har afsluttet min kontoruddannelse i offentlig administration på Frederikshavn Kommune om et par år, fortalte Karina Heinemeier. Hun fejrer sin erhvervsfaglige studentereksamen sammen med sin familie og ser frem til en rolig sommer sammen med sin mand og deres søn, William.

På Frederikshavn Handelsskole, springer 30 erhvervsfaglige studenter ud i de kommende dage, og fredag 29. juni afholdes dimission for de nye studenter i skolens samlingssal.