Alfred fra Vildmarken besøgte handelsskolen

Forleden havde Frederikshavn Handelsskoles HH1-elever besøg af Alfred Hannibal Høgsbro-Nielsen fra Brønshøj, nok bedre kendt som Alfred fra ”Alene i vildmarken”. Alfred fortalte om sine oplevelser med at være alene i vildmarken i 58 dage.

Temaet var til dels noget om, hvordan man under barske betingelser i vildmarken i Norge skal økonomisere med de kræfter, der er til rådighed – og de kræfter man kan bygge op ved at bygge egen hytte – for at holde varmen – og holde vind og regn ude. De kræfter, der skal bruges på at samle bær og svampe og fange fisk – for på sigt at holde sig i live. Alfred tabte sig 20 kg på de 58 dage, han var alene i vildmarken.

Oplægget var tilpasset faget økonomisk grundforløb, hvor eleverne lærer om, at økonomi er læren om, at der er begrænsede ressourcer til rådighed og om, at det er nødvendigt at vælge og prioritere sine penge. Det samme gælder helt grundlæggende, når man skal vælge, hvad man bruger sin tid og sine kræfter til.

Eleverne var spørgelystne og lyttede engageret til det meget levende foredrag om alt fra det hårde vejr, det svære i at fange fisk nok. Og den mentale udtæring, som fulgte med at være alene i 58 dage.