Elever fra Handelsskolen hørte Obama i Musikkens Hus

Nogle heldige elever fra Frederikshavn Handelsskole fik doneret billetter af Spar Nord Fonden til at høre foredraget med Barack Obama i Musikkens Hus i lørdags.

1300 gæster var i lørdags i Musikkens Hus i Aalborg for at høre USA’s 44. præsident Barack Obama. På en håndfuld af pladserne sad heldige elever fra Frederikshavn Handelsskole, der havde fået doneret billetter af Spar Nord Fonden. Én af dem var Caroline Bering, der er andenårselev og elevrådsformand på Handelsskolen.

  • Jeg havde glædet mig rigtigt meget til, hvad han havde at sige omkring lederskab blandt unge. Og så er det ret vildt at skulle se en tidligere præsident og hele setuppet omkring det, fortæller Caroline Bering.

Og oplevelsen skuffede heller ikke elevrådsformanden.

  • Det var virkelig motiverende, tankevækkende og inspirerende, det han sagde omkring lederskab af både små og store grupper. Han har altid sagt til sine døtre – be kind og be useful. Det bed jeg mærke i. Det er meget simpelt, men et vigtigt budskab, som er nemt at tage med ind i sin egen hverdag. Han snakkede om, at hvis man gerne vil være leder, skal man ikke gøre det for pengenes skyld, men fordi man har noget, som man gerne ville ændre eller opnå. Det giver rigtig god mening, siger Caroline Bering, der sad på 2. balkon i Musikkens Hus og havde fin udsigt til den tidligere mest magtfulde mand i verden.

 Direktør for Frederikshavn Handelsskole, Brian Andersson, er glad for, at Spar Nord Fonden gav eleverne den store oplevelse at møde en af verdens mest eftertragtede ledere.

  • Jeg er rigtig glad for, at flere af vores elever fik den unikke mulighed for at høre en tidligere præsident og anerkendt leder som Barack Obama. Vi forsøger at inspirere vores elever og gøre dem klar til fremtiden og sådan en oplevelse gør helt sikkert også et indtryk. Jeg var da lidt misundelig, udtaler Brian Andersson, direktør på Frederikshavn Handelsskole med et smil.

Billedtekst fra venstre: Lærke Kannaborg Schmidt, Caroline Bering og  Andreas Elmelund Sommer Jensen.