Svend Kobberup siger farvel efter 22 år. Foto: Kim Dahl Hansen

Farvel til Kobberup

Handelsskolen tog afsked med direktøren gennem de seneste 22 år

FREDERIKSHAVN: Svend Kobberup afslutter med udgangen af juli 22 år som direktør for Frederikshavn Handelsskole.

Det blev markeret ved en afskedsreception i kantinen fredag, hvor gæster fra nær og fjern kom forbi for at hilse på.

Samarbejdspartnere, tidligere lærere og kolleger fra de øvrige uddannelsesinstitutioner mødte op og formanden for handelsskolens bestyrelse - Karsten Madsen bød velkommen til denne solrige dag, der var ramme om afskedstimen.

Så tæt på Midsommer var det naturligt at indlede receptionen med Drachmanns Midsommervise, som organist og pianist Knud Erik Thrane sørge for at vi kom sikkert igennem.

_ Vi har en god tradition med at indlede vore bestyrelsesmøder med en sang - og sådan synes jeg også vi skal indlede receptionen, sagde formanden, der havde lagt hovedtaleransvaret på den tidligere formand, Ejvind Nielsens skuldre.

- Det er for mig naturligt al den stund i har kørt et godt parløb gennem mange år.

Det er en anden handelsskole, Svend Kobberup tager afsked med, end den han entrerede i 1996.

Svend Kobberups ledelsesstil er tæt forankret i handelsskolens værdier "ligeværd", "nærvær" og "initiativ".

Værdier, som han selv har været med til at implementere og italesætte - og som i dag danner grundlag for handelsskolens hverdag. Svend Kobberup er visionær, viljestærk og nærværende.

For ham betyder det meget, at alle elever klædes på til mødet med erhvervslivet eller videregående uddannelser. Eleverne skal udfordres fagligt og personligt. Underviserne skal kunne og ville deres metier. Det psykiske og fysiske miljø skal være i orden. Og svage elever skal fastholdes og motiveres til at gennemføre deres ungdomsuddannelse.

Svend Kobberup har sammen med skolens ledelse og bestyrelse turdet og villet sætte kurs og dagsorden for en skole, der forener udvikling og kvalitet, og det blev da også tydeliggjort i dagens taler.

 

Artikel af Lokalavisen Frederikshavn