Fuldt hus i de røde bygninger i Kirkegade

I alt 750 studerende begyndte i denne uge på Frederikshavn Handelsskole.

Frederikshavn Handelsskole har i ugens løb taget imod et meget stort antal studerende inden for alle tre uddannelser, EUD, EUX og HHX. Interessen har været så stor, at der er oprettet to ekstra klasser. På trods af dette er der kun få ledige pladser, så man skal være hurtig, hvis man vil tilmeldes EUD, EUX eller HHX.


I samarbejde med EUC Nord og Frederikshavn Gymnasium opstartes Sportsakademiet Frederikshavn. Som elev på Sportsakademiet kan unge, seriøse sportsudøvere kombinere idræt på et højt niveau med deres uddannelse. Sportsakademiet Frederikshavn samarbejder med en lang række lokale idrætsforeninger.

Derudover har FGU-Vendsyssel og Frederikshavn Handelsskole i fællesskab opstartet et såkaldt kombinationsforløb, hvor elever primært på EGU-uddannelsen (erhvervsgrunduddannelsen), men også enkelte andre FGU-elever gennemgår et uddannelsesforløb på Handelsskolen.

SOSU Nord har i denne uge opstartet grundforløb på Frederikshavn Handelsskole. Cirka 70 elever har tilmeldt sig henholdsvis grundforløb 1 og 2.

På 10. klassecentret og den kommunale sprogklasse har der ligeledes været første skoledag i den forløbne uge. Tilmeldingstallene her er også særdeles tilfredsstillende, idet der er tilmeldt 146 elever.

Totalt har 750 studerende deres daglige gang i de røde bygninger i Kirkegade. Dette betyder, at der nu igen er fuldt hus – stort set alle lokaler er bookede fremover.

Skolens direktør Brian Andersson glæder sig over fremgangen og navnlig over, at den sker over hele linjen – både de egentlige handelsskoleuddannelser og de uddannelser, som har set en fordel i at være en del af handelsskolens læringsmiljø.

- Vi har en målsætning om, at det skal være muligt at uddanne sig lokalt, og derfor glæder vi os over samarbejdet med SOSU Nord, som nu gør det muligt at udbyde deres erhvervsuddannelser i Frederikshavn, siger Brian Andersson og fortsætter:

.- Desuden sætter vi en ære i at forsætte det i forvejen fremragende samarbejde med 10. klassecentret, den kommunale sprogklasse og Ungdomsskolen samt med FGU-Vendsyssel.