Fra venstre ses Laurits Rømer Christensen, Jakob Junker Jeppesen og Sofie Seedorff Sørensen, som udgør MyEpi i dag. Julie Olesen Mølholt og Christina Jepsen har også tidligere været en del af MyEpi.

Handelsskoleelev modtager flot legat

Jakob Junker Jeppesen, som går på iværksætterilinjen på tredje år på Frederikshavn Handelsskole, har netop modtaget et Mikrolegat fra Fonden for Entreprenørskab – Company Programme.

Han har fået 25.000 kroner for sit iværksætterprojekt MyEpi, som er øremærket til videreudvikling af virksomheden. MyEpi er en app, som Jakob Junker Jeppesen - i samspil med sine gruppemedlemmer - udviklede i faget innovation på Frederikshavn Handelsskole. Det er en app til epilepsi-patienter og deres pårørende.

Da Jakob Junker Jeppesen tilbage i 1.g havde sit første store epilepsiske anfald, begyndte livet for alvor at tage en drejning. Han måtte droppe det normale ungdomsliv med fester, som var fyldt med alkohol og diskolys og i stedet være bevidst om at være tæt på mennesker, der kan hjælpe ham, når han rammes af epilepsianfald.

Det inspirerede ham derfor til at udvikle en app koblet op med smartwatch, der ved stigning i puls og rytmiske bevægelser kan indikere epileptiske anfald, hvor MyEpi herefter kontakter de pårørende med tilhørende GPS-lokation.

- Det er med stor glæde og stolthed, jeg modtager dette legat. Min drøm er at sætte fokus på sygdommen og hjælpe andre med epilepsi. Med dette legat kan vi nu komme videre med udviklingen af appen, fortæller Jakob Junker Jeppesen.