Sidste år blev 20-årige Malene Trangeled færdig med sin HHX på Frederikshavn Handelsskole. Siden i sommers har hun studeret på Brigham Young University i staten Utah, hvor handelsskolen hvert år har mulighed for at sende en elev afsted i et år efter deres uddannelse. Malene har skrevet hjem om sin oplevelser: 

Jeg  føler, at det første semester er gået superstærkt, og jeg kan ikke forstå, at jeg kun har lidt over tre måneder tilbage.

Min tid går først og fremmest med at studere og være til undervisning. I sidste semester havde jeg valgt fagene accounting (level 200), economics, human development, effective study + learning, international orientation & beginning tennis. De har alle været rigtig spændende og udfordrende. I dette semester har jeg valgt fagene accounting (level 300), marketing, finance, first year writing for international students & intermediate tennis. Selvom mange af fagene er velkendte, er det rigtig interessant at lære om det på en anderledes måde og se det i forhold til det amerikanske system.

Når ikke jeg læser lektier, bruger jeg en del tid på at være til sport events og andre sociale aktiviteter. Jeg har blandt andet deltaget i et "Blue Foam" event med en glidebane af blåt skum, "You are the Y" på BYU Stadium og "Hike and Light the Y" på bjerget ved universitetet.  

 

I juleferien fik jeg muligheden for at opleve staten Arizona, da jeg var på besøg hos to piger og deres familier. Jeg havde en rigtig hyggelig jul, hvor jeg fik prøvet, hvordan det er at være en del af en stor familie med ni "børn". De var rigtig søde og gjorde alt, hvad de kunne, for at jeg skulle føle mig hjemme. Efter jul tilbragte jeg resten af ferien hos en anden pige og hendes familie. Vi var blandt andet i zoologisk have og på vandretur, hvor jeg fik set en noget anderledes natur med kaktusser og ørkenklima.     

 

Min oplevelse på BYU har været meget bedre, end jeg havde forventet. Jeg var lidt nervøs for, hvordan det ville være at gå på et religiøst universitet med mange anderledes regler og måder at gøre tingene på. Jeg er kun blevet positivt overrasket - alle er simpelthen så venlige og åbne. Samtidig gør universitet meget for, at de studerende skal føle, at de hører til her. For eksempel har alle førsteårsstuderende en peer mentor, som man kan mødes med efter behov for at snakke om, hvordan det går og stille de spørgsmål, man måtte have. Derudover har universitet hen over efteråret haft dage, hvor de kører en "You are loved" kampagne med cookies og varm kakao til alle og en opfordring til at sprede glæde og kærlighed til sine medstuderende.