20.04.2020

Uddannelse i sundhed og livskvalitet, i hjertet af Frederikshavn

SOSU Nord og Frederikshavn Handelsskole indgår samarbejde om lokalt grundforløb til social- og sundhedsassistentuddannelsen og social- og sundhedshjælperuddannelsen, når SOSU Nord åbner lokalafdeling i Frederikshavn til august.
Hvis man drømmer om at arbejde med mennesker og livskvalitet, så bliver det fra august en hel del lettere at komme i gang med faget i Frederikshavn og omegn. SOSU Nord udbyder nemlig både grundforløb 1 – sundhed, omsorg og pædagogik, og grundforløb 2 til social- og sundhedshjælper eller -assistent, i lokaler på Frederikshavn Handelsskole. Styrkelsen af det lokale erhvervsuddannelsesudvalg er noget, der glæder handelsskolens direktør, Brian Andersson:
- Vi er rigtig glade for samarbejdet med SOSU Nord og glæder os til at kunne være med til at udbyde endnu en erhvervsuddannelse lokalt. Vi har en strategi for, at det skal være muligt at videreuddanne sig lokalt. Dette er derfor endnu et skridt i den retning, hvor vi arbejder for at få trukket mere uddannelse til Frederikshavn.

Fokus på lokal forankring og studiemiljø

På SOSU Nord glæder man sig også over samarbejdet med handelsskolen, der er et led i skolens ønske om at skabe en stærk lokal forankring i samarbejdskommunerne i Nordjylland.
- Det handler jo i bund og grund om, at understøtte rekrutteringen til uddannelserne, idet vi jo nu og også fremover vil opleve en stor efterspørgsel på kompetent personale til sundhedssektoren”, siger direktør Lene Kvist, SOSU Nord.
- Derfor er vi også rigtig glade for samarbejdet med Frederikshavn Handelsskole, og for det stimulerende unge- og læringsmiljø vores elever i Frederikshavn vil blive en del af på handelsskolen.
SOSU Nord har netop nu åbent for ansøgning til grundforløbene, der starter til august, og håber med det udvidede engagement at skabe en afdeling i Frederikshavn, der fremadrettet kan være med til at leverer kompetent arbejdskraft i sundhed og livskvalitet til lokalområdet.

Kontaktpersoner:
Brian Andersson, direktør, Frederikshavn Handelsskole
Tlf.: 21 31 60 33
Mail: ban@fhavnhs.dk

Lene Kvist, direktør, SOSU Nord
Tlf. nr.: 31 64 71 14
Mail: lekp@sosunord.dk

Fakta
SOSU Nord udbyder Grundforløb 1 - Sundhed, omsorg og pædagogik og Grundforløb 2 til Social- og sundhedshjælper og til Social- og sundhedsassistent-uddannelsen i flere forskellige Nordjyske byer.
Det er muligt at søge ind på grundforløbene nu og starte på uddannelserne til august.