Frederikshavn Handelsskole
Kirkegade 9 - 9900 Frederikshavn

20 grader i december? Tre 2.års HHX elever er på Erasmus+ ophold i Spanien

Tre 2. års elever fra HHX på Frederikshavn Handelsskole har en uge tilbage af et fire ugers Erasmus+ ophold i Barcelona, hvor de går i skole og er i praktik.

Nathalie, Camilla og Lærke fra HH2E er i øjeblikket på et fire ugers Erasmus+ ophold i Spanien. Her går de i skole og er i praktik – og kan nyde temperaturer på op til 20 grader.

Nathalie og Lærke går i skole og er i praktik på Institut Marianao, der ligger uden for Barcelona. Det er en skole, der fokuserer på forskellige linjer, men pigerne går i Businessklassen.

  • Vi har fx timer i administration, marketing og finansiering. Tit arbejder vi med fremlæggelser, som vi skal fremlægge foran hele klassen. En fremlæggelse handlede om marketing, der nedgør kvinder. Vi arbejdede med gamle reklamer, som var negativladet mod kvinder. Opgaven fremlagde vi på engelsk. Derudover forbereder vi en præsentation om de seværdigheder, vi besøger i Barcelona; denne præsentation skal fremlægges på spansk. Vi hjælper desuden til på nogle engelskhold.

Camilla er i praktik i virksomheden Telnet Group alle fire uger.

  • Telnet Group er ved at gøre klar til lanceringen af deres nye bilsimulator. Her arbejder jeg med at undersøge konkurrenter på det spanske marked for bilsimulatorer, samt forskellige udregninger, bl.a. forventet antal kunder til at prøve simulatoren, samt hvilket overskud de kan forvente at skabe ud fra udstillingen i et shopping center.

I alt ni elever har i dette halvår været på fire ugers Erasmus+ ophold i Waidhofen an der Thaya i Østrig, Marseille i Frankrig og nu Barcelona i Spanien. Det er en mulighed, som eleverne på HHX har på andet og tredje år.

  • Vi giver denne unikke mulighed til elever, der har lyst til og mod på at være alene uden lærere eller forældre i et fremmed land i en længere periode; ofte er eleverne dog afsted flere sammen. Eleverne lærer at stå på egne ben, bruge deres sprogkundskaber, og får et nærmere kendskab til skolegangen og arbejdskulturen i et andet europæisk land. Vi oplever, at eleverne kommer hjem med ønsket om snart at komme afsted igen, og set i et karriereperspektiv er det overordentligt positivt. Så længe, at de unge returnerer til Nordjylland for at gøre brug af deres viden, siger Lene Porsborg, lektor og international koordinator.

Denne weekend har pga. helligdage været en forlænget weekend i Spanien. Pigerne har derfor haft nogle dage fri og er taget til Frankrig. Her har de set store dele af byen Montpellier.

  • Byen er rigtig smuk med bygninger, der fortæller historier fra fortiden. Byen er pyntet med julepynt. Vi har også været på julemarkeder. En af de mest populærere aktiviteter i Montpellier, som vi også har besøgt, er Planet Ocean, der er et kæmpe akvarium.

Pigerne har fortsat en uge i Spanien og de varmere temperaturer, inden de vender hjem.

På billederne ses skolen, La Sagrada Familia, julestemning inde på Plaza Catalunya, Parc de la Ciutadella, pigerne til fodboldkamp FC. Porto – FC. Barcelona, samt de tre piger på bjerget Tibidabo.

Senest nyt
12. april 2024
Der er stadig ledige pladser på vores grundforløb 1 på vores EUD & E…
8. april 2024
Seks elever fra Frederikshavn Handelsskoles EUX Business uddannelse er v…
28. februar 2024
På Frederikshavn Handelsskole kan man nu tage en EUD Business som Ny Mes…
12. februar 2024
Nu har man mulighed for at tage akademifaget Forandringsledelse lokalt i…
1. februar 2024
Står du med et studenterbevis i hånden og vil gerne hurtigt gøre karrier…