Frederikshavn Handelsskole
Kirkegade 9 - 9900 Frederikshavn

Efter 20 uger på handelsskolen er Charlotte klar til en læreplads i detailhandlen

Med et 20 ugers grundforløb 2 på EUD Business er 35-årige Charlotte Knudsen fra Skagen klar til at tage en læreplads indenfor detailbranchen efter nytår. Nye hold starter op på Frederikshavn Handelsskole i januar, hvor man hurtigt kan sætte gang i et karriereskifte.

Charlotte Knudsen fra Skagen er uddannet social- og sundhedshjælper i 2012. Hun har arbejdet inden for faget og efterfølgende arbejdet som rengøringsassistent. Sidste år tog hun dog beslutningen om et karriereskifte, og hun startede i august på grundforløb 2 (GF2) på EUD Business på Frederikshavn Handelsskole, der sigter på job inden for detail og handel.

  • Jeg ønskede at skifte branche og undersøgte de forskellige muligheder. Jeg er socialt anlagt og kan godt lide en arbejdsdag med forskellige opgaver og mulighed for forskellige mødetider, så valget faldt på detailbranchen. Grundforløb 2 er perfekt for mig, da det var en hurtig vej til et job. Da jeg ikke kommer direkte fra folkeskolen, har jeg både erhvervserfaring og andet uddannelse med i rygsækken. Det gør, at jeg kan få merit og starte på GF2 og komme hurtigt videre ud i erhvervslivet, fortæller Charlotte Knudsen.

Man kan søge direkte ind på et grundforløbs 2. del efter udløbet af det kalenderår, hvor man er gået ud af folkeskolen. Er man over 25 år, skal man have lavet en kompetencevurdering. Afhængigt af erhvervserfaring og tidligere uddannelse vil uddannelse blive afkortet, og man vil som regel kunne starte direkte på grundforløb 2, ligesom Charlotte.

Det giver en blandet alderssammensætning i klassen, men det har ikke været en udfordring for Charlotte Knudsen – tværtimod.

  • Alderen på mit hold har været fra 17 til 35 år, og det har jeg set som en fordel. Alle kommer med forskellige baggrunde og kompetencer, hvilket har gjort, at vi har kunnet hjælpe hinanden. Vi har været et lille hold, der har haft det godt socialt og derfor også har brugt tid sammen efter skole, siger Charlotte og fortsætter:
  • Jeg har været glad for at gå på handelsskolen. Det er nogle spændende fag, man bliver undervist i, bl.a. afsætning, hvor man lærer om kundeservice, butiksindretning og meget mere. Man bliver klædt godt på til at skulle videre ud og have en læreplads i detailbranchen. Handelsskolen har løbende forskellige arrangementer, fx er der branchedage, hvor forskellige virksomheder kommer og fortæller om at være elev i deres virksomhed. Det har været godt og spændende.

Midt i januar er Charlotte Knudsen og de andre elever i 2V færdige med deres 20 ugers grundforløb. Charlotte går efter en læreplads enten inden for dagligvarehandlen eller en mindre butik i gågaden i Skagen.

Der starter nye grundforløb 2 hold på både EUD og EUX Business på Frederikshavn Handelsskole den 15. januar. Den 1-årige EUD Business giver adgang til en læreplads inden for detail (butik) eller handel (B2B), mens den 2-årige EUX også giver adgang til en læreplads inden for kontor og giver adgang til en række videregående uddannelser. Efter endt læretid åbner en EUD også op for mange korte videregående uddannelser.

  • Det er nogle praksisnære uddannelser med mange perspektiver, og vi glæder os til at byde velkommen til de nye elever i januar. Vi har flere virksomheder, der ikke får besat deres elevstillinger, så der er mangel på den type faglært arbejdskraft, siger Anne Mose, uddannelseschef på EUD & EUX på Frederikshavn Handelsskole.
Senest nyt
12. april 2024
Der er stadig ledige pladser på vores grundforløb 1 på vores EUD & E…
8. april 2024
Seks elever fra Frederikshavn Handelsskoles EUX Business uddannelse er v…
28. februar 2024
På Frederikshavn Handelsskole kan man nu tage en EUD Business som Ny Mes…
12. februar 2024
Nu har man mulighed for at tage akademifaget Forandringsledelse lokalt i…
1. februar 2024
Står du med et studenterbevis i hånden og vil gerne hurtigt gøre karrier…