PRAKTIKPLADSSØGNING

Praktik eller elevplads er en obligatorisk del af din erhvervsuddannelse, og skal ikke forveksles med den praktik du muligvis er stødt på i folkeskolen. Det er vigtigt, at du er opdøgende i at finde en praktikplads, så du kan komme i gang med sidste del af din erhvervsuddannelse. 

Hvis du ikke har fundet en praktikplads og indgået en uddannelsesaftale med en virksomhed, tilbyder Frederikshavn Handelsskole også mulighed for optagelse i PraktikCenteret. Her gennemføres praktikken i skolepraktik. 

Når du skal finde en elevplads, er det vigtigt at du søger elevstillinger, som stemmer overens med brancheretningen på dit grundforløb. 

 

Læs mere om de forskellige elevuddannelser og de enkelte hovedforløb som Frederikshavn Handelsskole udbyder her.  


SÅDAN FINDER DU EN ELEVPLADS

SØG UOPFORDRET OG STRATEGISK IGENNEM PRAKTIKPLADSEN.DK

På Undervisningsministerets hjemmeside praktikpladsen.dk, kan elever med UNI-Login lade sig registrere med en aktiv og synlig profil, med uddannelsesønsker. 

 

Elever kan søge efter ledige praktikpladser i hele Danmark eller vælge, at søge efter virksomheder med en branchespecifik godkendelse, ved uopfordret ansøgninger. 

 

praktikpladsen.dk

OPRET EN PROFIL OG JOBAGENT PÅ

 

jobindex.dk

 

elevplads.dk

 

praktikportalen.dk

 

 

KOM GODT IGANG MED DIN ANSØGNING OG CV

På skrivansoegning.dk kan du finde inspiration til at skrive en motiveret ansøgning og strukturere et godt CV til branchespecifikke virksomheder.

skrivansoegning.dk


På guiden til praktikplads kan få råd og vejledning til at komme igang. Hjemmesiden er videobaseret og hjælper dig i fem hurtige trin til at finde ud af: 

  1. Hvad du kan
  2. Hvem du er
  3. Hvad du vil
  4. Hvad du skal gøre
  5. Samtalen

gtilp.dk

PRAKTIK I UDLANDET (PIU)

Drømmer du om at bo og arbejde i udlandet? 
Som elev på handelsskolen eller handelsgymnasiet har du mulighed for dette gennem PIU-ordningen. 

Et praktikophold i udlandet styrker dine faglige og personlige kvalifikationer og kan være med til at give dig et forspring på arbejdsmarkedet, når du er færdiguddannet. Du bliver udfordret fagligt og personligt, samtidigt med at du styrker dine sprogkompetencer - og så får du en oplevelse for livet. 

Læs mere om praktik i udlandet på piu.dk.

Kontakt Frederikshavn Handelsskoles PIU-vejleder.

Lene Porsborg
Lene Porsborg
Lektor, SPS-konsulent, International koordinator
LPOR@fhavnhs.dk