Frederikshavn Handelsskole
Kirkegade 9 - 9900 Frederikshavn

Et fyldt auditorium til åbent hus i konkurrence med Gidsel og co.

Torsdag aften var godt 150 unge og deres forældre mødt op til Åbent hus på Frederikshavn Handelsskole for at høre om handelsgymnasiet HHX samt erhvervsuddannelserne EUD og EUX Business.

  • Det er dejligt at se så mange mennesker her i aften, selvom vi er i skarp konkurrence med Gidsel, Landin og co., åbnede uddannelseschef Anne Mose aftenen med at sige med hentydning til håndboldherrernes åbningskamp ved EM.

Auditoriet var nemlig fyldt med interesserede unge og deres forældre, der først fik en gennemgang af HHX, dens fem studieretninger og livet på Frederikshavn Handelsskole. De kunne også høre om EUD Business, der sigter mod en uddannelse inden for detail eller handel og den toårige EUX Business, der både giver adgang til en læreplads inden for kontor, handel og detail eller til videregående uddannelser. Derefter kunne de komme rundt på skolen og høre mere om de enkelte studieretninger og specialer.

En af de besøgende var 14-årige Colombus Karred Hjort, der var der sammen med sin mor. Han går lige nu i 8. klasse og var med for at høre mere om HHX, fordi han i den kommende tid står overfor brobygning.

  • Jeg er interesseret i HHX, fordi jeg også gerne vil have noget andet end kun de almindelige fag som dansk og engelsk, og naturvidenskab er heller ikke så meget mig. Jeg kan godt lide de fag, som relaterer sig til erhvervslivet, som man har her på skolen, siger Colombus Karred Hjort.

Frederikshavn Handelsskole er ikke ukendt for familien, da storebror Claes går på 3. år på HHX og var med på aftenen for at fortælle om de mange internationale muligheder, der er på skolen. På 1. år var han på tre ugers sprogrejse til Dublin, andet år på et fire ugers skole- og praktikophold i Nice, og tredje år på et fire ugers skole- og praktikophold udenfor Marseille. Alle rejser med Erasmus+, som giver et stort tilskud til disse rejseaktiviteter, der derfor kun koster få tusinde kroner for eleven selv.

  • Jeg tror, at miljøet og fagpakken appellerer til Colombus lige nu, så må vi se til næste år. Samtidig har han jo set, hvor mange spændende muligheder der er for at rejse, ligesom vi har haft en udvekslingsstudent fra Frankrig boende hos os en måned, da hendes familie var værtsfamilie for Claes i Frankrig, fortæller hans mor Tine Hjort.

Udover Claes var tidligere elever også på podiet for at fortælle om deres tid på Frederikshavn Handelsskole. En af dem var 19-årige Thomas Vestergaard, der er salgsassistent-elev i Føtex Frederikshavn, og som har læst EUD Business.

  • Jeg tror ikke, der sidder nogen her, som er mere skoletræt, end jeg var i folkeskolen. Mine karakterer lå helt i bund. Men jeg fandt bare den perfekte uddannelse her, som interesserede mig. Efter de første tre – uger, tror jeg det var, fik jeg mit første 12-tal. Det havde jeg ikke været i nærheden af før, så det var kæmpestort. Jeg kan rigtig godt lide min uddannelse inden for detail og service, fordi jeg har en masse ansvar og kan gøre tingene på min måde. Jeg har udviklet mig meget og nyder at være med til at udvikle vores ungarbejdere, fortalte han.

Der er ansøgningsfrist til ungdomsuddannelser til marts måned. Var man forhindret i at komme til åbent hus eller har spørgsmål, er man velkommen til at kontakte Frederikshavn Handelsskole.

 Billede 1: Auditoriet åbent hus

Billede 2: Colombus Karred Hjort og hans mor Tine Hjort.

Senest nyt
12. april 2024
Der er stadig ledige pladser på vores grundforløb 1 på vores EUD & E…
8. april 2024
Seks elever fra Frederikshavn Handelsskoles EUX Business uddannelse er v…
28. februar 2024
På Frederikshavn Handelsskole kan man nu tage en EUD Business som Ny Mes…
12. februar 2024
Nu har man mulighed for at tage akademifaget Forandringsledelse lokalt i…
1. februar 2024
Står du med et studenterbevis i hånden og vil gerne hurtigt gøre karrier…