Frederikshavn Handelsskole
Kirkegade 9 - 9900 Frederikshavn

Med EUX Business får du det bedste af to verdener

Du får nemlig en erhvervsfaglig uddannelse med mulighed for en elevplads og en gymnasial uddannelse i ét.

EUX er den eneste ungdomsuddannelse, der kombinerer en erhvervsuddannelse med en studentereksamen. 

Med en EUX Business uddannelse er det muligt at gå direkte i lære inden for brancherne kontor, handel eller butik. Uddannelsen giver også adgang til at læse videre på lige fod med andre unge, der har taget en gymnasial uddannelse. Det kan både foregå på erhvervsakademier og universiteter. Ligesom andre studenter kan der blive behov for at supplere med fag, der kræves på de enkelte uddannelser.

Efter det studieforberedende år på Frederikshavn Handelsskole, har du to muligheder: 

 • søg en elevplads inden for den brancheretning, som du vælger på grundforløbets anden del. Detail-, handels- eller kontorelev. 

 • læs en kort eller mellemlang videregående uddannelse. Læs for eksempel markedsføringsøkonom, finansøkonom, pædagog, lærer eller politibetjent.

Fagene

EUX Business er en uddannelse, der både indeholder fag, som du kender fra folkeskolen og nye merkantile fag (handelsfag).

Det første år består af to grundforløb. Her møder du fag som dansk, engelsk og matematik. Ligesom de andre fag, så er der fokus på at have en virkelighedsnær og praktisk tilgang til undervisningen.

  Du vil også møde nye fag som Afsætning, Virksomhedsøkonomi, Organisation og IT. Vores studievejleder Luise beskriver fagene i videoen nedenfor.

  Det andet år på skolen kaldes det studieforberedende år. Her stiger sværhedsgraden af fagene. Her får du fx Dansk A Engelsk  B, Informatik B og virksomhedsøkonomi B. 

  Her fortæller studievejleder Luise Michaelsen om EUX Business

  Du har mulighed for at vælge mellem tre studieretninger:

  Mød nogle af vores tidligere EUX’ere

  Luise Steen Michaelsen
  Handelsoverlærer, Studievejleder

  lmic@fhavnhs.dk 
  2725 8522 / 2812 1450

  Bettina Lauridsen Hägele
  HANDELSLÆRER, STUDIEVEJLEDER