Frederikshavn Handelsskole
Kirkegade 9 - 9900 Frederikshavn

Frederikshavn Handelsskole får 136.000 kr. fra Nordea Fonden til kreative værksteder 

Et digitalt værksted med den nyeste teknologi og et opgraderet detailværksted til EUD og EUX Business på Frederikshavn Handelsskole. Det bliver nu til virkelighed med støtte fra Nordea Fondens Værkstedspulje. 

Erhvervsuddannelserne EUD Business og EUX Business på Frederikshavn Handelsskole, der sigter mod job inden for detailbranchen, handel og kontor, får nu et løft takket være støtte på 136.000 kroner fra Nordea Fondens Værkstedspulje. Puljen giver en række erhvervsskoler og FGU-skoler i hele Danmark mulighed for at investere i mere moderne værktøj, nye teknologier og grøn omstilling.

 • Vi er meget taknemlige for støtten, som gør det muligt at realisere to topmoderne værksteder for vores elever. Vi stræber efter at skabe læringsmiljøer, hvor eleverne får lov at tænke med både hoved og hænder og dermed sørge for, at teoretisk og praktisk læring kan finde sted samtidig. Vi skal gøre erhvervsuddannelserne så attraktive som muligt, da vi mangler den faglærte arbejdskraft, og vi skal uddanne eleverne til at matche arbejdsmarkedets behov. Det understøtter de nye værksteder. Vi håber samtidig, det kan bidrage til at gøre vores erhvervsuddannelser endnu mere attraktive, så endnu flere får lyst til at gå den vej, siger Anne Mose, uddannelseschef på EUD & EUX Business på Frederikshavn Handelsskole.

På Frederikshavn Handelsskole skal pengene bruges til at indrette et digitalt værksted, så undervisningen i højere grad kan inddrage digitale værktøjer som VR-teknologi, 3D-printer, plotter, videooptagelser, redigering og podcast. Samt til at opgradere og udvikle skolens detailværksted, hvor eleverne arbejder i praksis med butiksindretning, vareudstilling, salg, kundeoplevelser med videre. Det skal ske i et moderne show room med de rette rekvisitter.

 • Digitalisering er et vigtigt emne, som vi bruger meget tid på teoretisk i handelsfagene. Fremover vil eleverne så selv kunne prøve kræfter med at printe deres markedsføringsmateriale, 3D-prototyper med mere. På den måde styrker vi elevernes digitale færdigheder yderligere, som taler ind i  erhvervslivets behov. I vores detailværksted vil vi i endnu højere grad kunne simulere en moderne butiksindretning, kundeoplevelser og samspillet med en digital tilstedeværelse, som er essentiel i dag, forklarer Anne Mose.

30 projekter har fået støtte

Nordea Fondens Værkstedspulje havde et ansøgningsbeløb på minimum én millioner kroner. Frederikshavn Handelsskole har haft et godt samarbejde med Aalborg Handelsskole om en fælles ansøgning under overskriften ’Optimering af digitale og inkluderende læringsmiljøer.’ Det samlede projekt har opnået 1.344.209 kr. i støtte, dertil kommer der en egenfinansiering på 30 procent. Nordea Fonden  har modtaget 68 ansøgninger til Værkstedspuljen, og det fælles projekt er blandt de 30 projekter, der nu opnår støtte for i alt 100,5 millioner kroner.

 • Begge skoler ønsker med støtten at udvikle vores fysiske læringsmiljø til gavn for eleverne, og vi vil kunne sparre med hinanden i udviklingen af værkstederne, så vi skaber de mest optimale fysiske rammer. Vi arbejder sammen med Aalborg Handelsskole på flere projekter og er utrolig glade for samarbejdet, fortæller Anne Mose.

Nu går arbejdet i gang med at indkøbe udstyr og indrette lokalerne, som vil ske i dialog med undervisere og elever og med øje for de mest bæredygtige løsninger. De nye værksteder på Frederikshavn Handelsskole forventes at stå klar til studiestart i august 2024.

Henrik Lehmann Andersen, adm. direktør i Nordea-fonden, udtaler om Nordea Fondens Værkstedspulje:

 • Vi har brug for nye generationer af dygtige faglærte og håber, at Værkstedspuljen bidrager til, at flere unge får lyst til at blive håndværkere – uanset om det er smed, kok, landmand eller andre fag. Det har været fantastisk at få et væld af ansøgninger fra ambitiøse FGU- og erhvervsskoler, der gerne vil tilbyde deres elever de bedst mulige rammer med moderne udstyr og topkvalificerede faglærere.

Om Nordea-fonden

 • Nordea-fonden har et almennyttigt formål og støtter projekter, som fremmer gode liv inden for sundhed, motion, natur og kultur.
 • Værkstedspuljen var åben fra juni til oktober 2023, hvor i alt 68 uddannelsesinstitutioner fra Danmark og Færøerne søgte om støtte. Projekterne modtager fra 1. mio. kr. og op i støtte.
 • Med Værkstedspuljen uddeles i alt 100 mio. kr.:
  • 23 mio. kr. til 10 FGU-institutioner fordelt på 31 lokationer.
  • 77 mio. kr. til 20 erhvervsskoler fordelt på 26 lokationer.
 • Se alle de projekter, der har fået støtte gennem Værkstedspuljen her.
Senest nyt
12. april 2024
Der er stadig ledige pladser på vores grundforløb 1 på vores EUD & E…
8. april 2024
Seks elever fra Frederikshavn Handelsskoles EUX Business uddannelse er v…
28. februar 2024
På Frederikshavn Handelsskole kan man nu tage en EUD Business som Ny Mes…
12. februar 2024
Nu har man mulighed for at tage akademifaget Forandringsledelse lokalt i…
1. februar 2024
Står du med et studenterbevis i hånden og vil gerne hurtigt gøre karrier…