Globalisering

Globalisering

Studieretninger

Vil du løse internationale problemstillinger?

Studieretningen Globalisering er bygget op omkring tre studieture. De to første år går turene til europæiske lande, mens turen på 3. år går til et land uden for Europa - formentlig Kina. 

Som noget nyt kan du fra 2020 vælge studieretningen ”Globalisering på engelsk”, hvor en stor del af undervisningen i økonomifagene, matematik og historie vil foregå på engelsk. Tanken er, at eleverne problemfrit og naturligt kan skifte mellem engelsk og dansk også i fagene. Vi tænker, at dette skridt vil kvalificere eleverne endnu bedre til at takle en stadig mere globaliseret verden, hvor kommunikation på fremmedsprog bliver essentiel, selv hvis man har sin erhvervskarriere i Danmark. Samtidig bliver engelsk stadig mere brugt som undervisersprog på de videregående uddannelser i Danmark.

Er du interesseret i økonomiske, politiske og kulturelle forhold i andre lande er studieretningen Globalisering helt sikkert det rigtige valg for dig. I studieretningen arbejder vi bl.a. med økonomiske og politiske forhold i andre lande samt samhandel mellem landene. Herudover arbejder vi med økonomisk teori, hvilket gør dig i stand til at analysere både nationale og globale økonomiske problemstillinger. I studieretningen inddrager vi i videst mulig omfang repræsentanter fra det lokale erhvervsliv.

Du skal have to studieretningsfag. Det første af disse er International Økonomi A. Herudover skal du vælge endnu et A-fag som studieretningsfag. Du kan her vælge mellem Afsætning A eller Tysk A. Vælger du Afsætning A toner du studieretningen i en merkantil retning. Vælger du Tysk A toner du studieretningen i en sproglig retning.

Linjen er bygget op omkring tre studieture. Der er placeret en studietur på hvert af de tre skoleår. De to første år går turene til europæiske lande. Det bliver sandsynligvis Bruxelles, du skal besøg på første år. Turen på tredje år går til et land udenfor Europa. Dette bliver sandsynligvis Kina. Fælles for turene er, at der er såvel virksomhedsbesøg som kulturelle besøg på programmet. Du skal regne med, at du skal bruge ca. 18-19.000 kroner på de tre studieture.

I denne studieretning er det naturligt at udarbejde et studieområdeprojekt med udgangspunkt i en af de mange globale problemstillinger, vi arbejder med i undervisningen. Således kan du fx arbejde med en lokal dansk virksomheds globale afsætningsmuligheder, økonomiske kriser eller fattigdomsproblemer i den 3. verden.

Hør, hvorfor Katarina har valgt HHX-studieretningen Globalisering, på Frederikshavn Handelsskole. 

Sofie 17 år, Handelsgymnasiet

En studentereksamen med tre studieture, giver mig viden og oplevelser, jeg ikke kan læse mig til. Jeg glæder mig særligt til 3.år, hvor vi skal opleve Kinas kultur, økonomi og teknologi på tætteste hold.

Vil du læse videre efter du har fået din studenterhue?

Vil du vide mere om hvad din HHX med studieretning Globalisering giver dig adgang til, når du skal læse videre kan du på UdannelsesGuidens hjemmeside bruge Adgangskortet til at finde frem til dine muligheder.

Du skal vælge din ungdomsuddannelse og dine fag samt niveau.

Object reference not set to an instance of an object.

2 STUDIERETNINGSFAG

International økonomi A

Tysk A
eller
Afsætning A

10 OBLIGATORISKE FAG
- HVIS DU VÆLGER AFSÆTNING A

Dansk A

Engelsk A

2. fremmedsprog: 
Tysk B, Spansk A eller Fransk A

Virksomhedsøkonomi B

Historie B

Matematik B

Samfundsfag C

Informatik C

Erhvervsjura C

Studieområdet

 

10 OBLIGATORISKE FAG
- HVIS DU VÆLGER TYSK A

Dansk A

Engelsk A

Afsætning B

Virksomhedsøkonomi B

Historie B

Matematik B

Samfundsfag C

Informatik C 

Erhvervsjura C

Studieområdet

1-2 TILVALGSFAG,
HVOR DU KAN VÆLGE MELLEM:

Afsætning A

Matematik A

Virksomhedsøkonomi A

Tysk A 

Erhvervsjura B

Informatik B

Samfundsfag B

Filosofi C

Finansiering C

Idræt C

Kulturforståelse C

Markedskommunikation C

Organisation C

Psykologi C

Gymnasievejledere:

Rikke Wagner

rwag@fhavnhs.dk

2757 1984

Katrine Liv Grundtvig

kagr@fhavnhs.dk

4057 2653

Object reference not set to an instance of an object.

Thea Susanne Sønderby

thes@fhavnhs.dk

2398 1233

Læsevejleder:

Lene Porsborg

LPOR@fhavnhs.dk