Sprog

Sprog

Studieretninger

Brug sproget som nøgle til verden

Denne studieretning henvender sig til dig, der ønsker en gymnasieuddannelse, hvor du lærer sprog og opbygger kulturelle og interkulturelle kompetencer. Uddannelsen er koncentreret omkring sprog, kultur og samfundsforhold i andre lande. Du bliver således godt rustet til at arbejde i en globaliseret verden, hvor mennesker og kulturer mødes.

I undervisningen lægges der vægt på oplevelse og forståelse af sprog og forskellige kulturer – og der inddrages litteratur, film, nyhedsmedier, musik og meget andet, der afspejler landenes særpræg. Dermed giver studieretningen dig kendskab til at begå dig internationalt såvel sprogligt som kulturelt.

Studieretningsfagene på den sproglige studieretning er Spansk A/Fransk A og Tysk B. Du kan dog få hele 3 sprog på A-niveau, hvis du vælger Tysk A som dit yderligere A-fag, idet Engelsk A er et af dine obligatoriske fag. Herved opnår du mundtlige og skriftlige sprogfærdigheder på A-niveau i hele tre hovedsprog. Du har også mulighed for at vælge et af de andre A-niveau fag, nemlig International Økonomi A, Afsætning A eller Virksomhedsøkonomi A. Ved at gøre dette får du en både samfundsfaglig og sproglig dimension på din uddannelse. I begge tilfælde giver studieretningen dig såvel sproglige som samfundsfaglige kompetencer.

I forbindelse med studieretningsfagene skal du udarbejde et studieområdeprojekt. Dette giver dig mulighed for at fordybe dig i fx litteratur og sagprosa samt arbejde med emner, der strækker sig fra fantasygenren som i Narnia og ”Den uendelige historie” til nazisme/fascisme i Tyskland og Spanien i 1930erne. Dit studieområdeprojekt kan også omhandle kulturelle og økonomiske udfordringer ved at afsætte varer til et engelsk- eller tysktalende land.

Der er to studieture på studieretningen. Her besøger I to af de lande, I arbejder med i de sproglige fag.

 

Hør, hvorfor Camilla Jessen Salter har valgt HHX-studieretningen Sprog, på Frederikshavn Handelsskole.

Malene 19 år, Handelsgymnasiet

Studieretningen er koncentreret omkring sprog, kultur og samfundsforhold i andre lande, så man bliver rustet til en globaliseret verden, hvor mennesker og kulturer mødes. I undervisningen er der blandt andet vægt på oplevelse og forståelse af andre kulturer – og der inddrages litteratur, film, nyhedsmedier, musik m.v., der afspejler landenes særpræg.

Vil du læse videre efter du har fået din studenterhue?

Vil du vide mere om hvad din HHX med studieretning Sprog giver dig adgang til, når du skal læse videre kan du på UdannelsesGuidens hjemmeside bruge Adgangskortet til at finde frem til dine muligheder.

Du skal vælge din ungdomsuddannelse og dine fag samt niveau.

Object reference not set to an instance of an object.

2 STUDIERETNINGSFAG

Spansk A
eller
Fransk A 

Tysk B

10 OBLIGATORISKE FAG

Dansk A

Engelsk A

Afsætning B

International Økonomi B

Historie B

Virksomhedsøkonomi B

Matematik C

Samfundsfag C

Informatik C

Erhvervsjura C 

Studieområdet

 

1-2 ANTAL TILVALGSFAG, 
HVOR DU KAN VÆLGE MELLEM:

Afsætning A

International økonomi A

Matematik B/A

Tysk A 

Virksomhedsøkonomi A

Erhvervsjura B

Informatik B

Samfundsfag B

Gymnasievejleder

Rikke Wagner

rwag@fhavnhs.dk

2757 1984

Katrine Liv Grundtvig

kagr@fhavnhs.dk

4057 2653

Object reference not set to an instance of an object.

Thea Susanne Sønderby

thes@fhavnhs.dk

2398 1233

Læsevejleder:

Lene Porsborg

LPOR@fhavnhs.dk