Frederikshavn Handelsskole
Kirkegade 9 - 9900 Frederikshavn

Vil du løse internationale problemstillinger?

Er du interesseret i økonomiske, politiske og kulturelle forhold i andre lande? Så er studieretningen Globalisering helt sikkert det rigtige valg for dig.

I studieretningen arbejder vi bl.a. med økonomiske og politiske forhold i andre lande samt samhandel mellem landene. Herudover arbejder vi med økonomisk teori, hvilket gør dig i stand til at analysere både nationale og globale økonomiske problemstillinger. I studieretningen inddrager vi i videst mulig omfang repræsentanter fra det lokale erhvervsliv. 

Du har også mulighed for at vælge studieretningen Global communication  hvor en stor del af undervisningen i økonomifagene, matematik og historie vil foregå på engelsk.  

Studieretningen globalisering er bygget op omkring tre studieture. De to første år går turene til europæiske lande, mens turen på 3. år går til et land uden for Europa. Du skal regne med, at du skal bruge op til 24.000 kroner på de tre studieture. 

Du skal have to studieretningsfag. Det første af disse er International Økonomi A. Herudover skal du vælge endnu et A-fag som studieretningsfag. Du kan her vælge mellem Afsætning A eller Tysk A. Vælger du Afsætning A toner du studieretningen i en merkantil retning. Vælger du Tysk A toner du studieretningen i en sproglig retning. 

Globaliseringslinjen giver dig hele tre studierejser

Her fortæller Emma og Frederik om deres studietur til Malaysia og Singapore på 3. år. 

Rikke Wagner
Lektor, vejleder

rwag@fhavnhs.dk
2757 1984

Heidi Grøntved
Lektor, vejleder

hmgr@fhavnhs.dk

Thea Susanne Sønderby
Lektor, vejleder

thes@fhavnhs.dk
2398 1233

Vil du læse videre efter du har fået din studenterhue?

Vil du vide mere om hvad din HHX med studieretning Globalisering giver dig adgang til, når du skal læse videre? På UdannelsesGuidens hjemmeside kan du finde frem til dine muligheder. 

Du skal vælge din ungdomsuddannelse og dine fag samt niveau.