Frederikshavn Handelsskole
Kirkegade 9 - 9900 Frederikshavn

Kommunikation & sprog

Denne studieretning henvender sig til dig, der ønsker en gymnasieuddannelse, hvor der er fokus på kommunikation og sprog, og du opbygger kulturelle og interkulturelle kompetencer.

Uddannelsen er koncentreret omkring sprog, kultur og samfundsforhold i andre lande. Du bliver således godt rustet til at arbejde i en globaliseret verden, hvor mennesker og kulturer mødes. 

I undervisningen lægges der vægt på oplevelse og forståelse af sprog og forskellige kulturer – og der inddrages litteratur, film, nyhedsmedier, musik og meget andet, der afspejler landenes særpræg. Dermed giver studieretningen dig kendskab til at begå dig internationalt såvel sprogligt som kulturelt. 

Studieretningsfagene på den sproglige studieretning er Spansk A/Fransk A og Tysk B. Du kan dog få hele 3 sprog på A-niveau, hvis du vælger Tysk A som dit yderligere A-fag, idet Engelsk A er et af dine obligatoriske fag. Herved opnår du mundtlige og skriftlige sprogfærdigheder på A-niveau i hele tre hovedsprog. Du har også mulighed for at vælge et af de andre A-niveau fag, nemlig International Økonomi A, Afsætning A eller Virksomhedsøkonomi A. Ved at gøre dette får du en både samfundsfaglig og sproglig dimension på din uddannelse. I begge tilfælde giver studieretningen dig såvel sproglige som samfundsfaglige kompetencer. 

Der er to studieture på studieretningen. Her besøger I to af de lande, I arbejder med i de sproglige fag. 

Rikke Wagner
Lektor, vejleder

rwag@fhavnhs.dk
2725 8515

Heidi Grøntved
Lektor, vejleder

hmgr@fhavnhs.dk
5129 85 13

Vil du læse videre efter du har fået din studenterhue?

Vil du vide mere om hvad din HHX med studieretning Sprog giver dig adgang til, når du skal læse videre? På UdannelsesGuidens hjemmeside kan du finde frem til dine muligheder. 

Du skal vælge din ungdomsuddannelse og dine fag samt niveau.