Frederikshavn Handelsskole
Kirkegade 9 - 9900 Frederikshavn

Er du en tal- og budgethaj?

Har du flair for tal og interesserer den økonomiske verden dig? Så er studieretningen Økonomi lige noget for dig.

Elsker du at jonglere med tal og symboler, skal du vælge studieretningsfagene Virksomhedsøkonomi A og Matematik A. Er dine interesser mere i retning af at undersøge, hvilken betydning den internationale økonomiske politik har på de økonomiske mål og for de enkelte virksomheder, så er det helt sikkert studieretningsfagene Virksomhedsøkonomi A og International Økonomi A, du skal vælge. I begge tilfælde vil du komme til at arbejde med økonomiske og matematiske modeller. 

Studieretningen med fokus på økonomi er kendetegnet ved, at fagene gennem hele forløbet har fokus på virksomhederne og deres placering i det økonomiske system. På studieretningen arbejder vi grundigt med at undersøge de udfordringer virksomhederne står overfor. Disse udfordringer kan du fordybe dig i, når du skal udarbejde et studieområdeprojekt. Du kan fx anvende matematiske modeller til at undersøge forskellige problemstillinger for en virksomhed eller se nærmere på, hvordan EU har indflydelse på en dansk virksomhed. 

Der er en studietur på denne studieretning. Den er placeret på uddannelsens andet år. 

Rikke Wagner
Lektor, vejleder

rwag@fhavnhs.dk
2757 1984

Heidi Grøntved
Lektor, vejleder

hmgr@fhavnhs.dk

Thea Susanne Sønderby
Lektor, vejleder

thes@fhavnhs.dk
2398 1233

Vil du læse videre efter du har fået din studenterhue?

Vil du vide mere om hvad din HHX med studieretning Økonomi giver dig adgang til, når du skal læse videre? På UdannelsesGuidens hjemmeside kan du finde frem til dine muligheder. 

Du skal vælge din ungdomsuddannelse og dine fag samt niveau.