Frederikshavn Handelsskole
Kirkegade 9 - 9900 Frederikshavn

For elever

På Frederikshavn Handelsskole får du de kompetencer, som gør dig til en attraktiv medarbejder på arbejdsmarkedet inden for detail, handel og kontor.

Her på siden finder du praktisk information om, hvordan du finder en læreplads i en virksomhed eller offentlig institution. Du kan også altid kontakte vores elevpladsservice – Katrine Skaarup Jelswig.  

Lærepladssøgning

Det er en obligatorisk del af din erhvervsuddannelse at være ude som elev i to år i en virksomhed eller institution. Det er vigtigt, at du er opsøgende i at finde en læreplads, så du kan komme i gang med sidste del af din erhvervsuddannelse. De sidste to år af din erhvervsuddannelse kaldes et hovedforløb og veksler mellem ophold på din læreplads og på skole, hvor du får ny viden om dit valgte speciale.

Hvis du ikke har fundet en læreplads og indgået en uddannelsesaftale med en virksomhed, er der mulighed for skolepraktik gennem vores aftale med Aalborg Handelsskole.

Du kan læse mere om de forskellige  elevuddannelser (hovedforløb)  – herunder Offentlig Administration, som udbydes på Frederikshavn Handelsskole – under afsnittet Elevuddannelser og hovedforløb.

Sådan finder du en læreplads

På Undervisningsministeriets hjemmeside www.lærepladsen.dk skal elever lade sig registrere med en aktiv og synlig profil med uddannelsesønsker. Vi hjælper dig her på skolen med at få oprettet profil, som vores elevservice kommer ud og vejleder omkring.

Elever kan søge efter ledige lærepladser i hele Danmark eller vælge at søge efter virksomheder med en branchespecifik godkendelse og sende en uopfordret ansøgning.

Katrine Skaarup Jelswig Katrine Skaarup Jelswig
Luise Steen Michaelsen
Handelsoverlærer og studievejleder

lmic@fhavnhs.dk
2725 8522

Katrine Skaarup Jelswig Katrine Skaarup Jelswig
Katrine Skaarup Jelswig
Virksomhedskonsulent

BARSEL til sommer 2024

ksan@fhavnhs.dk