SKRIFTLIG KOMMUNIKATION

Vil du have færdigheder i at skrive en artikel, der slår igennem hos din modtager? Eller vil du have den grundlæggende grammatik genopfrisket? Så er et kursus i skriftlig kommunikation noget for dig, der giver dig en række konkrete værktøjer til at håndtere dagligdagens skriftlige kommunikation – herunder hvordan du skruer op for sproget og håndterer skriveblokering.

Målet med kurset er at styrke dit skrivehåndværk, så dine idéer får lettere ved at komme fra tanke til tastatur. Vi lægger vægt på, at teorierne er brugbare og nemme for dig at implementere i din hverdag, hvor vi på kurset blandt andet arbejder med sprog, vinkling, virkemidler og opbygning af dine tekster. Med dette kursus får du derfor kompetencer til selvstændigt at arbejde med skriftlige og digitale kommunikationsopgaver på et professionelt niveau.

Skriftlig kommunikation – sprog og sprogbrug

Fagkode: 47299
Varighed: 2 dage

Uddannelsen er udviklet til ufaglærte og faglærte medarbejdere i større eller mindre virksomheder, der arbejder med skriftlig kommunikation.

Deltageren kan i forbindelse med varetagelse af administrative funktioner skrive på et retskrivningsmæssigt og grammatisk korrekt dansk og bruge sproget til at formulere veldisponerede, forståelige og målrettede tekster. Endvidere har deltageren kendskab til kilder, og kan anvende disse til at hente orientering om nye sproglige udviklinger, fx anvende elektroniske og andre opslagsværker med henblik på at have opdateret viden om sproget og sprogbrug.


Tekster til nettet – formulering og opbygning

Fagkode: 47301
Varighed: 2 dage

Uddannelsen er udviklet til ufaglærte og faglærte medarbejdere i større eller mindre virksomheder, der arbejder med eller ønsker at arbejde med skriftlig kommunikation.

Deltageren kan skrive og redigere tekster til hjemmesider, intranet og andre elektroniske kanaler, så de udnytter mediets særlige præmisser og fremstår overskuelige og brugervenlige. Endvidere kan deltageren anvende teknikker til at gøre teksterne søgemaskineoptimerede ved at anvende nøgleord, præcise sidetitler og links. Endeligt kan deltageren vurdere anvendelsen af og inddrage nye elektroniske kommunikationsmedier.