Frederikshavn Handelsskole
Kirkegade 9 - 9900 Frederikshavn

Lokale karrieremuligheder i fokus, da 150 elever på handelsskolen mødte 20 virksomheder til Erhvervsdagen

Onsdag var der Erhvervsdag på Frederikshavn Handelsskole for 150 afsluttende elever på HHX og EUX Business. Dagen bød på virksomhedsoplæg og jobmesse med mulighed for at møde 20 virksomheder fra det lokale erhvervsliv.

Skemaet var i går ryddet for almindelig undervisning hos de 150 elever på handelsgymnasiet HHX og den toårige EUX Business, som alle bliver studenter til sommer fra Frederikshavn Handelsskole. I stedet for stod der Erhvervsdag på skemaet, hvor der var fokus på karriereindsigt, lokalt virksomhedskendskab og networking med en måske kommende arbejdsgiver.

I løbet af dagen hørte eleverne virksomhedsindlæg fra fem spændende virksomheder: Blue Water Shipping, Nordjyske Bank, BDO, Sparekassen Danmark og IKEA. De sidste to virksomheder sprang til med meget kort varsel, da snevejret spændte ben for andre.

Midt på dagen var der jobmesse, hvor eleverne skulle rundt og snakke med 20 virksomheder om karrieremuligheder og elevstillinger. Her var eleverne fra erhvervsuddannelsen EUD Business også med. Her kunne eleverne  blandt andet møde to tidligere elever, som fandt deres arbejdsplads ved Erhvervsdagen sidste år.

Den ene var Bodil Krogh, der blev HHX student sidste sommer, og i dag er revisortrainee hos BDO Frederikshavn:

  • Jeg vidste allerede, da jeg startede på handelsskolen, at jeg gerne ville være revisor. Og så mødte jeg faktisk BDO på erhvervsmessen sidste år og kom i dialog med dem. Jeg startede som trainee i sommers og er super glad for det – man går direkte til tallene og har også dialog med virksomhederne. Jeg får elevløn, som er langt mere attraktivt end at skulle være på SU, fortæller hun.

Også Sarah Dahl, der blev færdig med en EUD Business med retningen detail i sommers, fandt sin læreplads på messen sidste år. Hun var i går tilbage for at repræsentere IKEA som salgsassistentelev hos IKEA:

  • Jeg snakkede med dem til messen, sendte en ansøgning og var så heldig at få en læreplads. Det er spændende og meget praktisk og hands on. Der er hele tiden noget nyt, som man kan gå i gang med, og man får mere og mere ansvar, fortæller Sarah Dahl, der pendler til IKEA fra Sæby.

Enkelte virksomheder måtte desværre melde fra pga. snevejret, men alle tilmeldte virksomheder var: Nordjyske Bank, BDO, Sport 24, Spar Nord, Beierholm, IKEA, XL BYG, Sparekassen Danmark; Skattestyrelsen, Uggerhøj Biler, GF Forsikring, Blue Water Shipping, ATP, MAN Energy Solutions, Regionshospital Nordjylland, Louis Nielsen, YouSee, Føtex og Brødrene Dahl.

  • Vi er rigtig glade for det gode samarbejde med de lokale virksomheder, som møder op og er med til at bringe erhvervslivet og de lokale karrieremuligheder tæt på vores elever. Vi håber, at vi ligesom sidste år får set nogle gode match mellem elever og virksomheder. Mange skal også læse videre, og så har vi med dagen forhåbentligt plantet en viden hos dem om, at der er mange gode jobs og karrieremuligheder at vende tilbage til i vores lokalområde, siger Brian Andersson, direktør Frederikshavn Handelsskole.

Billede 1 og 2: Jobmessen Frederikshavn Handelsskole

Billede 3 fra venstre: Dennis Ravn People and Culture administrator hos IKEA og Sarah Dahl, salgsassistentelev IKEA.

Billede 4 fra venstre: Tobias Kajgaard og Bodil Krogh, begge revisortrainees hos BDO Frederikshavn

Senest nyt
12. april 2024
Der er stadig ledige pladser på vores grundforløb 1 på vores EUD & E…
8. april 2024
Seks elever fra Frederikshavn Handelsskoles EUX Business uddannelse er v…
28. februar 2024
På Frederikshavn Handelsskole kan man nu tage en EUD Business som Ny Mes…
12. februar 2024
Nu har man mulighed for at tage akademifaget Forandringsledelse lokalt i…
1. februar 2024
Står du med et studenterbevis i hånden og vil gerne hurtigt gøre karrier…