Éndagskursus for elevansvarlige er en investering i fremtiden

Den 21. april kan elevansvarlige i de lokale virksomheder blive klædt bedre på til elevkontakten med et éndagskursus på Frederikshavn Handelsskole.

Elever i de lokale virksomheder udgør en potentiel arbejdskraft for virksomheden i fremtiden.  Det kan derfor være en god investering at bruge én dag på praktikvejlederkursus på Frederikshavn Handelsskole den 21. april. Her er der fokus på at klæde den elevansvarlige bedre på til samarbejdet med virksomhedens elever og lærlinge, så det bliver et succesfuldt ophold for alle parter.

  • Vi ved, at der er mangel på ressourcer og kvalificeret arbejdskraft i fremtiden. Det kan derfor være en rigtig god idé for virksomhederne at investere tid og ressourcer i at tage elever ind i virksomheden og få et frugtbart samarbejde, som kan føre til et fast job på sigt, fortæller Katrine Skaarup Andersen, Udviklingskonsulent på Frederikshavn Handelsskole.

MAN Energy Solutions er en af de lokale virksomheder, som tager rigtig mange elever. Hele 20 elever har virksomheden lige nu inden for områder som administration, shipping, lager & logistik, skibsmontører og industritekniker. De deltog på sidste års praktikvejlederkursus.

  • Jeg deltog selv i kurset, hvor der var fokus på modtagelsen af elever, de fire læringsstile, feedback og inspiration til dialog og tillid. Jeg er i min rolle mere overordnet i forhold til eleverne, men jeg vil helt klart anbefale kurset til medarbejdere, som er involveret i selve driften og det daglige samarbejde med eleven. Man får nogle brugbare værktøjer, siger John Ditlev, Project Manager & Security Manager MAN Energy Solutions Site Frederikshavn.

Kurset kommer omkring emner som vejledning, supervision, organisering, faglige mål og læring. Formålet er at opkvalificere de lærlingeansvarlige, så læringen/eleven får styrket trivsel og læring. Man tilmelder sig kurset via voksenuddannelse.dk. Det er et AMU-kursus, og der er derfor tilskudsmuligheder.

 

For yderligere oplysninger:

Katrine Skaarup, Udviklingskonsulent, 27 50 39 10