27.09.2017 | Af: Michael Frederiksen | Kanal Frederikshavn

Jernmand ny rektor på Frederikshavn Handelsskole

Søndag løber han maraton i hjembyen Dronninglund, og mandag morgen har han sin første arbejdsdag som rektor for handelsgymnasiet på Frederikshavn Handelsskole.

53-årige Mik Ingenuus erkender, at benene formentlig er trætte og ømme efter sin deltagelse i Dronninglund-løbet, men det kan han sagtens leve med, for han glæder sig meget til rektorjobbet på den skole, som han allerede kender. 

Efter en lang karriere som finansanalytiker i hollandske ABN Amro Bank, Nordea, Danske Bank - et job, som på et tidspunkt bragte ham til New York - begynde han i 2014 at undervise i matematik, virksomhedsøkonomi og finansiering på Frederikshavn Handelsskole.

- Jeg er positivt overrasket. Det er et fantastisk sted, hvor vi virkelig giver de unge en uddannelse og ballast, som de kan bruge videre i livet. Det handler ikke mindst om, at vi lever i en global verden, udtaler Mik Ingenuus til Kanal Frederikshavn.


Han ved ikke præcist, hvad rektor-jobbet indeholder af udfordringer, men han er fortrøstningsfuld, da han har ledelseserfaring fra flere stillinger i den finansielle sektor.

- Men jeg ved allerede, at vi har nogle dygtige lærere og fantastiske elever, som er meget behagelige at arbejde med. Eleverne er ikke lige dygtige, men de er videbegærlige, og alle ønsker at få noget med hjem, føler Mik Ingenuus.

Han er klar over, at demografien udfordrer gymnasierne de kommende år. Det ændrer dog ikke ved, at målsætningen altid skal være at skabe det bedst mulige udgangspunkt for eleverne.

- Som rektor vil jeg også bestræbe mig på, at vi skal hjælpe dem, som har brug for lidt ekstra støtte. Sociale problemer skal ikke hindre unge i at opnå noget fagligt, mener Mik Ingenuus.

Den nye rektor boede i Frederikshavn de første halvandet år af sit liv, fordi hans far arbejdede på Flådestationen. Herefter flyttede familien til Dronninglund, som Mik Ingenuus nu er vendt tilbage til efter over 25 år. Sammen med sin kone og parrets tre piger på 12, 15 og 19 år bor handelsgymnasiets nye rektor i Dronninglund Storskov.

Ud over maraton gennemfører han gerne en halv ironman om året (1,9 km svømning, 90 km cykling og 21 km løb), og familien rejser altid på skiferie. Mik Ingenuus har en fortid som både skiinstruktør og paraglider-pilot.

Han afløser Mette Thomsen som rektor.