Stort rykind på Handelsskolen

09.01.2018 | Lokalavisen Frederikshavn

Frederikshavn Handelsskole inviterede tirsdag kommende elever til Åbent Hus.

 Aftenen bød på præsentationer af handelsskolens tre forskellige ungdomsuddannelser EUD, Maritim Business EUX og Handelsgymnasiet (HHX).

På erhvervsuddannelserne EUD og Maritim Business EUX kunne gæsterne høre om uddannelsens indhold og møde nuværende elever, lærere og studievejledere, handelsskolens praktikkonsulent og lokale samarbejdsvirksomheder fra erhvervslivet.

EUD er for elever, som ønsker den korteste vej til erhvervslivet, og som noget nyt og ganske særligt udbyder handelsskolen, som den eneste i landet, en Maritim Business EUX.

Her samarbejder handelsskolen med flere maritime virksomheder og det betyder, at elevernes erhvervsuddannelse kommer til at veksle mellem teori og virkelighedsnære problemstillinger.

Åbent Hus arrangementet fandt sted i erhvervsuddannelsernes nye fælleslokale SHIPPING.dk.

På Handelsgymnasiet blev gæsterne til Åbent Hus introduceret til den merkantile studentereksamens opbygning, indhold og studieture i skolens auditorium.

Julie Farum fra HH2A – økonomi-linjen og Joachim Snebang fra HH2E – Globaliserings-linjen beskrev deres hverdag på handelsgymnasiet, hvordan kultur og fællesskab etableres og venskaber skabes på tværs af årgange og studieretninger.

Emil Gade – Økonomistudent fra 2016 beskrev, hvordan han fagligt og personligt udviklede sig igennem sine tre år på handelsgymnasiet. I dag læser Emil Gade Jura på Aarhus Universitet.

Efter fællesorienteringen i skolens auditorium kunne gæsterne vælge, hvilke tre studieretninger de ville høre mere om. Her stod skolens lærere, vejledere og elever klar til at uddybe studieretningerne.

Preben Vejrum fra Vendsyssel SportsCollege stod også til rådighed for elever der ønsker at kombinere ungdomsuddannelse og elitesport på handelsgymnasiet.

 

http://lokalavisenfrederikshavn.dk/stort-rykind-paa-handelskolen/