Tidligere elever er nu leverandører til Frederikshavn Handelsskole

Før sad de på skolebænken på Frederikshavn Handelsskole. Nu er Mads Bjerregaard og Christoffer Sørig blevet leverandører til skolen i deres egne virksomheder. For skolen er det tætte samarbejde med det lokale erhvervsliv vigtig.

Vejene efter Frederikshavn Handelsskole fører mange forskellige steder hen for eleverne. For to af eleverne går vejen nu tilbage forbi skolen, hvor de har en leverandøraftale i kraft af deres egne virksomheder.

22-årige Mads Bjerregaard blev HHX student i 2019 og startede faktisk allerede sin virksomhed Scandinavian Cleaning Service med to kammerater, da han stadig var elev på skolen. I dag er de to partnere i virksomheden og yderligere tre ansatte, som leverer ydelser inden for vinduespudsning og erhvervsrengøring. Mads Bjerregaard står for det administrative, kundekontakt samt vinduespudsning.

  • Jeg fik taget en dialog med handelsskolen gennem Kattegat Erhvervsnetværk, hvor Katrine Skaarup fra Frederikshavn Handelsskole også deltager. De vil gerne støtte en lokal, og så er det måske et plus, at jeg har gået her selv. Det er da lidt sjovt at være tilbage på skolen med sin egen virksomhed. Der var vist ikke mange, som troede på idéen, da vi startede op, men nu har vi tre ansatte, og det går rigtig godt. Drømmen er da at udvikle og skalere virksomheden endnu større, fortæller Mads Bjerregaard.

For 34-årige Christoffer Sørig kom studenterhuen på i 2006, hvorefter han fik elevplads i Nordjyske Bank. Han har siden også boet syv år i København, hvor han arbejdede i den finansielle sektor. I 2017 flyttede han og familien tilbage til Frederikshavn, hvor han i dag er medejer af familievirksomheden Peter Sørig Renovation, der blev etableret af hans far i 1995. Virksomheden har haft renovationsopgaven på Frederikshavn Handelsskole i mange år, men for Christoffer Sørig er det specielt at komme tilbage i den nye rolle.

  • Som medindehaver har jeg mange kasketter på. Udover ledelses- og administrative opgaver, så har jeg taget en vognmands- og indsamleruddannelse, så jeg selv kan tage del i driften nogle gange. Det er da lidt sjovt, når man selv bakker lastbilen til her på handelsskolen. Jeg kan huske, at jeg selv sad og kiggede ud af klasselokalet og kunne se, når min fars lastbiler kom kørende. Nu er jeg selv en del af virksomheden, og vi har senest udvidet indsamlingen her på skolen med en fraktion af organisk affald, fortæller Christoffer Sørig.

Frederikshavn Handelsskole ønsker at entrere med lokale leverandører og har en tæt dialog med det lokale erhvervsliv. Katrine Skaarup Andersen virksomhedskonsulent hos Frederikshavn Handelsskole sidder med i blandt andet Kattegat Erhvervsnetværk, hvor pt. 34 brancher for lokalområdet er repræsenteret – heriblandt Scandinavian Cleaning Service og Peter Sørig Renovation.

  • Det er vigtigt for os at have en tæt og løbende dialog med det lokale erhvervsliv af flere grunde. Vi er erhvervslivets lokale uddannelsespartner i forhold til kurser og efteruddannelse, så ved at få en indsigt i deres hverdag og behov, kan vi matche med de rette uddannelsestilbud. Derudover kan vi være med til at bygge bro ud i erhvervslivet for vores elever, og vi skaber relationer, der kan ende i nye leverandøraftaler, som det fx er sket med Scandinavian Cleaning Service, forklarer Katrine Skaarup Andersen, der også selv blev student fra Frederikshavn Handelsskole i 2012.