Frederikshavn Handelsskole
Kirkegade 9 - 9900 Frederikshavn

Rekordmange unge vil på Frederikshavn Handelsskole

Hele 165 unge skal starte på Frederikshavn Handelsskoles handelsgymnasium HHX efter sommerferien. Det er rekordmange og en 70 procents stigning fra sidste år. 

Der bliver ekstra stor aktivitet på HHX gangene på Frederikshavn Handelsskole efter sommerferien. Hele 165 unge har valgt skolen som deres førsteprioritet. Sidste år havde 97 unge sat kryds ved handelsskolens HHX, så det er en markant stigning på næsten 70 procent og rekordmange.

  • Vi glæder os virkelig over, at så mange unge har valgt os til og fået øje på de mange kvaliteter ved HHX.  Både når det gælder det alment dannende og de forskellige studieretninger, valgfag og det virkelighedsnære fokus og samarbejdet med erhvervslivet. Samtidig åbner HHX mange muligheder bagefter – både indenfor videreuddannelse og en elevuddannelse, siger direktør Brian Andersson.

Det høje søgetal på Frederikshavn Handelsskole afspejler en tendens. En opgørelse fra Region Nordjylland viser, at de unges søgemønster har ændret sig, når det kommer til uddannelsestype, sammenlignet med 2022. I år har 1285 unge valgt en HHX som førsteprioritet, hvilket er en stigning på 236 elever i forhold til sidste år. En meget stor andel af den stigning kommer altså fra Frederikshavn Handelsskole. Der tegner sig et billede af en populær ungdomsuddannelse, både regionalt og nationalt, der appellerer til den nuværende unge generation.

HHX er en treårig gymnasial uddannelse med vægt på merkantile, internationalt orienterede og erhvervsrettede perspektiver i undervisningen. På Frederikshavn Handelsskole er der fem studieretninger: Økonomi, Iværksætteri, Sprog, Globalisering og Global Communication, som eleverne vælger sig ind på efter et tre måneders grundforløb.

Der var også rekordmange til handelsskolens åbent hus, som nu afspejler sig i de flotte tilmeldingstal:

  • Vi håber, at de unge har kunnet mærke, at her er rart at være, når de har besøgt os til åbent hus eller været her i brobygning. Vi har engagerede og fagligt dygtige undervisere, og så har vi et stort fokus på elevernes trivsel både socialt og personligt. Vi glæder os rigtig meget til at byde de nye elever velkommen efter sommerferien, siger Brian Andersson.

Godt 36 procent af de elever, der har søgt en gymnasial uddannelse (stx, htx, hhx, hf) i kommunen, har søgt Frederikshavn Handelsskoles HHX-uddannelse. Det er en markant forøgelse i forhold til tidligere år.

Senest nyt
16. maj 2023
Hele 165 unge skal starte på Frederikshavn Handelsskoles handelsgymnasiu…
10. maj 2023
Elever på Frederikshavn Handelsskoles globaliseringslinje kan komme på t…
14. april 2023
Værdikæden for fiskeribranchen, arbejdsopgaver og jobmuligheder inden fo…
31. marts 2023
Hvordan kan digitale robotter skabe værdi for virksomheder nu og i fremt…
2. marts 2023
Stillingen som økonomichef på Frederikshavn Handelsskole er netop slået …